Go Back
Vytlačiť

Pestrý fazuľový šalát

Pôstny(vegetariánsky)obed či večera

Ingrediencie

  • 200 g suchej bielej fazule 4 jarné cibuľky, 1 žltá paprika, 1 červená feferónka, 1 strúčik cesnaku, 1/2 viazanička bazalky, 1 viazanička petržlenovej vňate, 2 konzervy tuniaka, 3 sardelové rezy, 5 polievkových lyžic olivového oleja, 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 2 polievkové lyžice pomarančovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie, 80g čiernych olív bez kôstky

Inštrukcie

  1. Fazuľu zalejeme vodou a necháme 8hodín namočenú.
  2. Potom ju scedíme, dáme do hrnca a zalejeme čerstvou vodou.
  3. Varíme asi hodinu domäkka.
  4. Jarnú cibuľku šikmo pokrájame na tenké kolieska, papriku na kocky a očistenú feferónku na rezančeky.
  5. Sardely osušíme a pokrájame nadrobno.
  6. V miske zmiešame olivový olej, posekané sardely, citrónovú a pomarančovú šťavu.
  7. Nakoniec pridáme feferónku a prelisovaný strúčik cesnaku.
  8. Marinádu ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  9. Fazuľu zlejeme do sita a necháme odkvapkať.
  10. Potom ju zmiešame s marinádou a necháme chvíľku odležať.
  11. Na záver pridáme cibuľu, papriky, bylinky, olivy a odkvapkané kúsky tuniaka.