Go Back
Vytlačiť

Mrkvovo-chrenová nátierka

Je dôležitá pre náš zrak aj imunitný systém,v starom Ríme ju nazývali kráľovnou,my ju nazývame jednoducho mrkva.:-)

Ingrediencie

  • 150 g mrkvy 1 lyžička nastrúhaného chrenu, 30g cibule, 1 lyžica nasekanej pažítky, citrónová šťava, 100ml kyslej smotany, soľ

Inštrukcie

  1. Mrkvu nastrúhame na strúhadle s menšími otvormi.
  2. Pridáme postrúhaný chren, nadrobno pokrájanú cibuľku a pažítku.
  3. Trocha osolíme a všetko dobre premiešame.
  4. Pridáme kyslú smotanu a opäť premiešame.
  5. Dochutíme niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
  6. Hotovú nátierku necháme v chlade 20 minút odležať.
  7. Podávame s čiernym chlebom alebo tmavou bagetou.