Vytlačiť
Mrkvovo-chrenová nátierka
Je dôležitá pre náš zrak aj imunitný systém,v starom Ríme ju nazývali kráľovnou,my ju nazývame jednoducho mrkva.:-)
-
150
g
mrkvy
1 lyžička nastrúhaného chrenu, 30g cibule, 1 lyžica nasekanej pažítky, citrónová šťava, 100ml kyslej smotany, soľ
-
Mrkvu nastrúhame na strúhadle s menšími otvormi.
-
Pridáme postrúhaný chren, nadrobno pokrájanú cibuľku a pažítku.
-
Trocha osolíme a všetko dobre premiešame.
-
Pridáme kyslú smotanu a opäť premiešame.
-
Dochutíme niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
-
Hotovú nátierku necháme v chlade 20 minút odležať.
-
Podávame s čiernym chlebom alebo tmavou bagetou.