Vytlačiť
Baklažánová nátierka
Baklažán, výdatný zdroj provitamínu A, vitamínov skupiny B a draslíka
-
1
väčší baklažán
2 paradajky, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie
-
Baklažán očistíme, umyjeme a pozdĺžne rozrežeme na polovicu.
-
Položíme do pekáča dužinou dolu, pokvapkáme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 190stupňoch asi 15 minút.
-
Potom pridáme celé paradajky a na hrubšie plátky nakrájaný cesnak.
-
Pečieme ešte 5 až 10 minút.
-
Mierne vychladený baklažán i paradajky olúpeme, nakrájame na väčšie kúsky a spolu s opečeným cesnakom rozmixujeme a posekáme úplne nadrobno.
-
Osolíme, okoreníme a dochutíme posekanou petržlenovou vňaťou.
-
Podávame na opečenej hrianke alebo na bagete.