Go Back
Vytlačiť

Ryžový šalát so salámou

Z ryže nemusí byť len rizoto,či príloha k jedlám ale aj chutný šalát

Ingrediencie

  • 150 g ryže 1 lyžička rastlinného oleja, 150g šunkovej salámy, 2 sterilizované sladkokyslé uhorky, sterilizovaná kápia, 100g majonézy, 1 dl jogurtu, 1 lyžička horčice, 1 lyžička kečupu, mleté čierne korenie, soľ, citrónová šťava, 1 lyžica nadrobno posekanej čerstvej zelenej petržlenovej vňate, 4 listy hlávkového šalátu

Inštrukcie

  1. Ryžu uvaríme v osolenej vode s lyžičkou rastlinného oleja do mäkka tak ,aby sa nerozvarila, necháme vychladnúť a premiešame so šunkovou salámou pokrájanou na kocky.
  2. Pridáme sterilizované uhorky a sterilizovanú kápiu pokrájané na malé kocky.
  3. Majonézu premiešame s jogurtom, horčicou, kečupom, mletým čiernym korením, so soľou a s citrónovou šťavou , nalejeme na pripravený šalát, zľahka premiešame a ozdobíme nadrobno posekanou čerstvou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame na listoch zeleného šalátu.