Vytlačiť
Pečeňová paštéta so syrom
Pečeňová paštéta vylepšená syrom a majonézou
-
300
g
kuracej pečene
-
50
g
najemno nastrúhaného tvrdého syra
-
2
lyžice ochutenej majonézy
-
1
cibuľa
-
2
PL olej
-
soľ
-
mleté čierne korenie
-
1
ČL korenie na mleté mäso
-
2
plátky želatíny
-
1
dl
smotana na varenie
-
1-2
PL sušené brusnice
nemusia byť
-
Umytú kuraciu pečeň nakrájame úplne na drobno.
-
Cibuľu pokrájanú na kúsky speníme na oleji.
-
Pridáme kuraciu pečeň a opečieme do mäkka.
-
Osolíme, okoreníme a do ešte mierne teplej masy vmiešame strúhaný syr.
-
Po vychladnutí ochutíme majonézou a pridáme želatínu rozpustenú v smotane.
-
Na záver môžeme pridať brusnice. Masu premiešame, dáme do menšej formy vyloženej potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky stuhnúť.
-
Po stuhnutí vyklopíme a fóliu odstránime. Podávame s chlebom.