Go Back
Vytlačiť

Pečeňová paštéta so syrom

Pečeňová paštéta vylepšená syrom a majonézou

Ingrediencie

  • 300 g kuracej pečene
  • 50 g najemno nastrúhaného tvrdého syra
  • 2 lyžice ochutenej majonézy
  • 1 cibuľa
  • 2 PL olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 ČL korenie na mleté mäso
  • 2 plátky želatíny
  • 1 dl smotana na varenie
  • 1-2 PL sušené brusnice nemusia byť

Inštrukcie

  1. Umytú kuraciu pečeň nakrájame úplne na drobno.
  2. Cibuľu pokrájanú na kúsky speníme na oleji.
  3. Pridáme kuraciu pečeň a opečieme do mäkka.
  4. Osolíme, okoreníme a do ešte mierne teplej masy vmiešame strúhaný syr.
  5. Po vychladnutí ochutíme majonézou a pridáme želatínu rozpustenú v smotane.
  6. Na záver môžeme pridať brusnice. Masu premiešame, dáme do menšej formy vyloženej potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky stuhnúť.
  7. Po stuhnutí vyklopíme a fóliu odstránime. Podávame s chlebom.