Go Back
Vytlačiť

Hlávkový šalát s mozerellou a paradajkami

Ľahký osviežujúci zeleninový šalát s mozarellou

Ingrediencie

  • 1 kus hlávkového šalátu
  • 4 čerstvé paradajky
  • 1 balenie mini mozarelly
  • soľ podľa chuti
  • olivový olej podľa chuti
  • citrónová šťava podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Inštrukcie

  1. Hlávkový šalát rozoberieme na listy, listy umyjeme, necháme dobre odkvapkať z vody a natrháme na menšie kúsky. Paradajky umyjeme, vykrojíme stred, pokrájame na tenšie plátky,.
  2. Do misy dáme pripravené listy hlávkového šalátu, plátky paradajok, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom, pridáme mini mozarellu a premiešame, žiadne dalšie korenie a ani iné ochutenie nepridávame.
  3. Servírujeme bud ako šalát alebo ako ľahký letný obed či večeru s čerstvým domácim pečivom.
  4. Šalát je jednoduchý, príprava veľmi jednoduchá, má príjemnú osviežujúcu chuť, je ideálny do horúcich letných dní.