Go Back
Vytlačiť

Vajíčková nátierka s majonézou a s kyslou smotanou

Táto chutná vajíčková nátierka sa u nás vždy rýchlo minie

Ingrediencie

  • 10 vajec uvarených na tvrdo
  • 4 kusy jarných cibuliek aj s vňaťou
  • 3 polievkové lyžice čerstvej domácej majonézy
  • 50 gramov hustej kyslej smotany
  • 1 lyžička plnotučnej horčice
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Inštrukcie

  1. Vajcia uvaríme na tvrdo, vychladíme a olúpeme. Jarnú cibuľku aj s vňaťou pokrájame na kolieska.
  2. Do misy dáme majonézu, uvarené žĺtky z vajíčok na tvrdo, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, pridáme plnotučnú horčicu a spolu dobre vymiešame.
  3. Primiešame kyslú smotanu.
  4. K zmesi pridáme vaječné bielky, ktoré sme pokrájali na malé kocky a pridáme pokrájanú jarnú cibuľku na kolieska, ešte raz spolu premiešame.
  5. Hotovú nátierku natierame na krajce čerstvého dobrého domáceho chleba alebo čerstvého domáceho pečiva.
  6. Servírujeme posypané pokrájanou zelenou vňaťou jarnej cibuľky.
  7. Nátierka je výborná na raňajky, vhodná na desiatu deťom i ako pohostenie pre návštevy, možno ju použiť ako náplň do rôznej zeleniny.