-
Vajcia uvaríme na tvrdo, vychladíme a olúpeme.
-
Cibuľu očistíme, pokrájame na mesiačiky a opražíme na rozohriatej husacej masti.
-
Vajcia nemelieme, ale ich roztlačíme v mise pomocou vidličky tak, aby boli z nich malé kúsky.
-
Osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, štipkou sladkej mletej červenej papriky, pridáme plnotučnú horčicu, premiešame.
-
Do vaječnej zmesi vmiešame opraženú cibuľu aj s husacou masťou, premiešame a odložíme odležať do chladničky, aby stuhla rozpustená husacia masť do takej miery, že nátierka bude mať výborne roztierateľnú konzistenciu.
-
Hotovú nátierku natierame na čerstvý doma upečený chlieb alebo pečivo, podávame s horúcim čajom, môžeme doplniť pokrájanou zelenou paprikou a paradajkami, sú to vynikajúce sýte nedeľné raňajky, ale vhodné aj pre deti do školy na desiatu.
-
Kúsky opraženej cibule v husacej masti a malé kúsky vajec jej dodávajú výnimočnú chuť, veľmi odlišnú od vaječných nátierok so surovou cibuľou., ide o veľmi obľúbené a vo svete rozšírené tradičné jedlo židovskej kuchyne.