Go Back
Vytlačiť

Špenátové halušky so syrovou omáčkou

Skvelé a rýchle špenátové halušky. Za 30 minút už jeme.

Ingrediencie

  • 250 g špenátu
  • 100 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 150 g hladkej múky
  • 1 PL masla
  • 50 g taveného syra
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • čierne korenie
  • soľ

Inštrukcie

  1. Špenát necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú šťavu.
  2. Pridáme múku, vajce, mlieko, soľ a vypracujeme hladké, stredne husté cesto.
  3. Halušky sádžeme do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na hladinu.
  4. Sitkom ich povyberáme, prepláchneme a v mise premiešame maslom.
  5. Omáčka:
  6. Rozpustíme maslo, pridáme tavený syr (črievko), zalejeme šľahačkovou smotanou a privedieme do varu.
  7. Vylejeme do misy k haluškám, premiešame (môžeme pridať opraženú slaninku) a buď naservírujeme na taniere, alebo rozdáme lyžice a posadáme si okolo jednej misy. :-)
  8. Dobrú chuť!