Go Back
Vytlačiť

Hlivy na smotane

Ingrediencie

  • 500 g hlív
  • 1 veľká cibuľa
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 bujón mäsox
  • olej
  • smotana na šľahanie

Inštrukcie

  1. Cibuľu si očistíme a nakrájame na jemno.
  2. Opražíme ju na troške oleja do zlatista.
  3. Potom ju osolíme, aby nám cibuľa zmäkla a pridáme mletú červenú papriku.
  4. Následne prisypeme umyté a nakrájané hlivy.
  5. Kúsok ich opražíme a zalejeme vodou, pridáme korenie, bujón a necháme hlivy variť na miernom ohni asi 30-45 minút. Podľa toho aké mäkké ich chceme mať.
  6. Ak ich už máme dosť mäkké a voda sa nám odparila, nalejeme na hlivy smotanu na šľahanie a necháme ich ešte chvíľu sa variť.
  7. Ak je potrebné môžeme ich dosoliť alebo dokoreniť podľa chuti.
  8. Hlivy môže podávať buď s cestovinami alebo čerstvým pečivom.