Go Back
Vytlačiť

Pudingáč

Pudingáč, puding

Ingrediencie

  • 90 dkg hladkej múky
  • 2 štipky soli
  • 6 lyžíc oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 kocka droždia
  • 3 lyžice cukru
  • mlieko podľa potreby asi ½ l
  • 2 bielka
  • Plnka:
  • ½ l mlieka
  • 25 dkg cukru
  • 2 čokoládové pudingy
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 smetol

Inštrukcie

  1. Vyšľaháme dve bielka osobitne, ostatné prísady vymiešať spolu a pridať bielka. Necháme vykysnúť.
  2. Plnka: Uvaríme puding. Po uvarení pridáme do pudingu smetol.
  3. Po vychladnutí robíme 6 „bochníkov“, ktoré rozvaľkáme, potrieme pudingom, a zrolujeme, ako štrúdľu.
  4. Z takto zrolovaných "štrúdiel" potom spravíme 2 vrkoče.
  5. Žĺtkami potrieme vrch. Pečieme pri 180 °C – 200 °C. Ale treba si to sledovať.