Vytlačiť
Krehké celozrnné slané pečivo
Krehké celozrnné slané pečivo syrové - ideálne k pivu a vínku, vtedy Vám ho ani manžel neofrfle
-
250
g
Palmarínu
-
200
g
hladkej múky špeciál
-
200
g
celozrnnej múky
grahamovej,
-
1
KL prášok do pečiva
-
40
g
slnečnicové semiačka
-
60
g
ovsené vločky
-
30
g
pšeničné otruby
-
150
g
údeného syru eidam postrúhaného na drobno
tekovský údený, môže byť aj 1/3 neúdený,
-
50
g
pomleté oškvarky – lepšia chuť - nemusí byť
-
1
vajce
-
1
žĺtok
-
štipku sladkej papriky
-
1
lyžičku soli
-
Na vrch:
-
žĺtok na potretie
-
na ozdobu mak
-
sezamové alebo ľanové semienka
-
mandle alebo slnečnicové semiačka
-
postrúhaný syr
čo nejde do cesta,
-
rasca
-
Slnečnicové semiačka spolu s ovsenými vločkami opražíme nasucho na panvici, kým nezačnú voňať.
-
Potom ich pomelieme (alebo nasekáme v mixéri na drobno).
-
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu odležať.
-
Vyvaľkáme asi na hrúbku 5 mm a vykrajujeme drobnou formičkou.
-
Potrieme žĺtkom, posypeme makom a sezamovými semienkami alebo postrúhaným syrom a rascou a upečieme pri 190 °C kým nezhnednú.