Go Back
Vytlačiť

Bryndzové pagáče

Lokálna špecialita, alebo ideálny doplnok k posedeniu pri víne, pive, alebo kofolke.

Ingrediencie

  • 500 g polohrubej múky
  • 1 palmarín
  • 250 g bryndze
  • 1 kyslá smotana
  • 1 droždie
  • 1 dcl mlieka
  • štipka soli a trosku cukru do kvásku
  • 1 vajíčko na potretie

Inštrukcie

  1. Pripravíme si kvások z 1 droždia, 1 dcl vlažného mlieka, štipky soli, cukru a trošky múky.
  2. Do misy dáme múku, zmäknutý palmarín, bryndzu a kvások a vypracujeme cesto.
  3. Necháme kysnúť cca 1 hodinu.
  4. Cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme, povykrajujeme malé pagáčiky, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme v rúre