Vytlačiť
Bryndzové pagáče
Lokálna špecialita, alebo ideálny doplnok k posedeniu pri víne, pive, alebo kofolke.
-
500
g
polohrubej múky
-
1
palmarín
-
250
g
bryndze
-
1
kyslá smotana
-
1
droždie
-
1
dcl mlieka
-
štipka soli a trosku cukru do kvásku
-
1
vajíčko na potretie
-
Pripravíme si kvások z 1 droždia, 1 dcl vlažného mlieka, štipky soli, cukru a trošky múky.
-
Do misy dáme múku, zmäknutý palmarín, bryndzu a kvások a vypracujeme cesto.
-
Necháme kysnúť cca 1 hodinu.
-
Cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme, povykrajujeme malé pagáčiky, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme v rúre