Vytlačiť
Zapekané papriky s bryndzovou plnkou
Úžasná kombinácia bryndze, syra a zeleniny. Navyše zapečená s lahodnou kombináciou chutí.
-
10
väčších paradajok
-
2
natvrdo uvarené vajcia
-
150
g
bryndze
-
1
kocka čerstvého syra Lučina
-
1
malá šalotka nakrájaná nadrobno
-
2
PL nadrobno nasekanej pažítky
-
štipka soli
-
Z umytých a osušených paradajok odkrojíme ostrým nožom vrchnú časť, opatrne vydlabeme dužinu a odložíme.
-
Bryndzu, syr, nadrobno nakrájané vajíčka a šalotku zmiešame, napokon pridáme pažítku.
-
Vzniknutou bryndzovou zmäsou naplníme paradajky a prikryjeme odkrojenou "čiapočkou".
-
Plnené paradajky poukladáme na zapekaciu misu a pečieme v predhriatej rúre asi 10 minút.
-
Chute sa vynikajúco spoja.
Podávame ako ľahkú večeru s varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou alebo pečenými paradajkami pohostíme návštevu. Veľmi chutné je to aj s chlebíkom.