-
Z uvedených ingrediencií vypracujeme cesto. Aby lepšie vykyslo, tak droždie zmiešame najprv s cukrom, pridáme 1 PL (z odmeraného množstva) hladkej múky. Potom primiešame ostatné ingrediencie. Ak máme domácu pekárničku, tak tie majú program KYSNUTÉ CESTO. Stačí to tam nahádzať všetko a pekárnička cesto vypracuje. Inak musíte ručne.
-
Po vypracovaní cesta (ručne) ho necháme kysnúť prikryté na teplejšom mieste. Ak ho robíme v pekárničke, už nám ho dá vykysnuté.
-
Dostaneme tak niečo vyše kila cesta (1036g)
-
Ak chceme tenšie chrumkavejšie cesto,rozdelíme ho na 4 kusy, ale máme radi aj trošku hrubšie - no mäkkučké, stačí na 3 kusy. Ak máme radi tenulililinké cesto, tak namiesto 330ml teplej vody odporúčam dať 350 ml teplej vody. Cesto bude "mäkšie".
-
Takto pripravené bochníky potrieme olejom a samostatne zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky - na druhý deň je najlepšie. Po 2-3 hodinách v chladničke ho odporúčam vybrať, premiesiť, aby sme odstránili vzduch (ono zase začne kysnúť) a potom už vydrží aj dva dni v chladničke.
-
Toto cesto je vynikajúce aj na GRISSINY, alebo pizza-slimáčiky, či pizza-koláčiky. Ak robíme pizzaslimáčiky, či pizzakoláčiky, tak ho pred samotným pečením nechajte ešte aspon 25-30 minút podkysnúť. Tým myslím, že pripravte si koláčiky(slimáčiky), dajte na plech a tam ešte nechajte 30 minút podkysnúť. Budú neskutočne mäkučké a nadýchané.
-
Ak chcete, aby bolo aj lesklé, ako na obrázku, tak ho minútu pred dokončením potrite vyšľahaným vajíčkom.
-
Pizza sa pečie pri maximálnej teplote. V pizza-peci je od 300 do 400 stupňov, ale postačí aj dobre vyhriata domáca rúra ;-) (250 stupňov)