Go Back
Vytlačiť

Kapustné fliačky

Ingrediencie

  • 1 ks hlávka kapusty - stredná
  • 350 g cestoviny - fliačky
  • asi 3 PL olej
  • 2 - 3 PL kryštálový cukor podľa veľkosti kapusty
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Inštrukcie

  1. Očistenú hlávku kapusty nastrúhame na strúhadle nadrobno.
  2. Vo väčšom kastróle na oleji necháme sklaramelizovať cukor a po zhnednutí pridáme nakrájanú kapustu, orestujeme, posolíme a pomaly dusíme do mäkka.
  3. Podlievame troškou vody.
  4. Medzi tým si uvaríme fliačky, do vody cvrkneme trochu oleja, aby sa nezlepili.
  5. Uvarené "al dente" zlejeme a pridáme k udusenej kapuste.
  6. Tá by na konci už nemala mať žiadnu vodu.
  7. Dobre premiešame, dochutíme, aby chuť bola vyvážená a posypeme mletým čiernym korením. Podávame.