Go Back
Vytlačiť

Knedla parená

Domáca knedla (rovnaké cesto ako na buchty na pare)

Ingrediencie

  • Voda alebo mlieko cca 300 ml 2 rožky, 2 vajíčka, 1 droždie, hrubá múka, soľ.

Inštrukcie

  1. Do veľkej nádoby dáme vlažnú vodu alebo mlieko, rozdrobíme droždie, pridáme na kolieska nakrájané rožky /aj staršie/, premiešame, pridáme vajíčko, soľ a prisypujeme múku aby nám vzniklo cesto také akurát nie veľmi tuhé.
  2. Necháme vykysnúť cca 1 hodinu.
  3. Pripravíme si dva veľké hrnce, do jedného nalejeme vodu, na vrch utierku pripevnime s prádlovou gumou /pozor na konce utierky aby nehoreli, založiť pod gumu/ keď voda zovrie dáme vyformované knedle, prikryjeme druhým hrncom a odstopneme 30 minút.
  4. Knedle vyberieme, necháme vychladnúť a krájame.