Go Back
Vytlačiť

Párance so zemiakmi

Toto jedlo len raz ochutnáte a obľúbite si ho na celý život

Ingrediencie

  • Cesto
  • 1 kg polohrubej múky
  • 450 ml vlažnej vody
  • soľ
  • 500 g zemiaky
  • olej
  • maslo

Inštrukcie

  1. Z múky, vody a soli pripravíme cesto ako na rezance, potom si nakrájame také menšie kúsky, rozvaľkáme malým valčekom a trháme resp. párame.
  2. Varíme ich v slanej vode, ked vyplávajú hore, vyberáme.
  3. Zemiaky umyjeme, (cca 500 g) a aj so šupkou nakrájame na drobnejšie kúsky, dáme do pekáčika, pokvapkáme olejom, posolíme a upečieme. Upečené zemiaky popučíme, zmiešame s uvarenými párancami a polejeme maslom.