Go Back
Vytlačiť

Hubová omáčka

Hubová / šampiňónová omáčka ako hlavné jedlo. Rýchlo a chutne.

Ingrediencie

  • 200 g čerstvých húb šampiňónov
  • 2,5 dl mlieka
  • 2,5 dl kyslej smotany
  • 30 g hladkej múky
  • 1 cibuľa
  • 1 PL masla
  • mletá rasca
  • soľ

Inštrukcie

  1. Očistené (olúpané) huby pokrájame na malé kúsky.
  2. Cibuľu krátko osmažíme na oleji, pridáme huby, maslo, posypeme rascou, osolíme a smažíme do mäkka.
  3. Zalejeme mliekom a povaríme.
  4. V kyslej smotane rozmiešame múku, primiešame k uvareným hubám a necháme zovrieť.
  5. Podávame s parenou knedľou.