Go Back
Vytlačiť

Plnený Hermelín

Plnený Hermelín - Syrová špecialita. Vyskúšajte tento nenáročný recept na vynikajúcu syrovú špecialitu.

Ingrediencie

  • 2 Hermelíny
  • 6 vlašských orechov na ozdobu
  • 150 g masla
  • 100 g šunky
  • 3 polievkové lyžice mlieka
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • 1 balíček syra žervé
  • sardelová pasta
  • 2 PL nadrobno nasekaných orechov
  • mleté čierne korenie

Inštrukcie

  1. Maslo vymiešame do peny a rozdelíme na 2 časti.
  2. Do jednej vmiešame na drobno pokrájanú šunku, 2 polievkové lyžice mlieka, červenú papriku a soľ.
  3. Do druhej vmiešame posekané orechy, soľ a korenie.
  4. Žervé vymiešame s polievkovou lyžicou mlieka a sardelovou pastou. Hermelín necháme schladiť a každý rozdelíme na 4 kolieska.
  5. Prvé koliesko natrieme šunkovou náplňou, druhé potrieme sardelovou náplňou, tretie orechovou.
  6. Spojíme ako tortu.
  7. Na vrch nastriekame ozdobu z náplne a rovnomerne nakladieme polovice vlašských jadier a necháme stuhnúť.
  8. Pred podávaním nakrájame každý Hermelín na 6 častí.
  9. Ak nemáme veľa času, môžeme urobiť aj Hermelín naplnený iba jednou z náplní.