Go Back
Vytlačiť

Vyprážané bedle

Bedľa je podľa môjho názoru najvoňavejšia a najlepšia huba (alebo aj hríb)

Ingrediencie

  • 200 g hladká múka
  • 3 vajcia
  • 0,5 dl mlieka
  • 200 g strúhanka
  • soľ

Inštrukcie

  1. Vajíčka vyšľaháme s mliekom do homogénnej hmoty, osolíme a bedle obalíme v trojobale.
  2. Pre toho, kto to nevie, tak najprv odstránime nožičku a vykrajovačom na pagáče môžeme vykrojiť stred, ktorý je trošku tvrdší a nie každému chutí. Do lupienkov dáme soľ (tu sa netreba hanbiť,
  3. Bedľa je lepšia slanšia) a obalíme v múke. Následne vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vyprážame vo vriacom oleji ne strednom plameni tak 4-5 minút z každej strany.
  4. Pred vybratím pridáme na sile, vriaci olej lepšie stečie z "rezňa", ako len horúci. Oleja by malo byť toľko, aby bola hlavička ponorená aspoň do polovice jej hrúbky.
  5. Najlepšie podávať čerstvé, s čerstvým mäkkým chlebom - alebo aj bez (viacej sa mestí).

Poznámky k receptu

FINTA NA OCHUTENIE: Ja osobne dávam pred soľou prednosť domácej vegete. Ak dáte len soľ, tak, je fo fajné, dobré, výborné. Ak ale dáte domácu vegetu, je to niečo ako OCHUTNÁVKA JESENE, ESENCIA CHUTÍ Z PLODOV PRÍRODY.