Bedľa je podľa môjho názoru najvoňavejšia a najlepšia huba (alebo aj hríb)
Ingrediencie
200ghladká múka
3vajcia
0,5dlmlieka
200gstrúhanka
soľ
Inštrukcie
Vajíčka vyšľaháme s mliekom do homogénnej hmoty, osolíme a bedle obalíme v trojobale.
Pre toho, kto to nevie, tak najprv odstránime nožičku a vykrajovačom na pagáče môžeme vykrojiť stred, ktorý je trošku tvrdší a nie každému chutí. Do lupienkov dáme soľ (tu sa netreba hanbiť,
Bedľa je lepšia slanšia) a obalíme v múke. Následne vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vyprážame vo vriacom oleji ne strednom plameni tak 4-5 minút z každej strany.
Pred vybratím pridáme na sile, vriaci olej lepšie stečie z "rezňa", ako len horúci. Oleja by malo byť toľko, aby bola hlavička ponorená aspoň do polovice jej hrúbky.
Najlepšie podávať čerstvé, s čerstvým mäkkým chlebom - alebo aj bez (viacej sa mestí).
Poznámky k receptu
FINTA NA OCHUTENIE: Ja osobne dávam pred soľou prednosť domácej vegete. Ak dáte len soľ, tak, je fo fajné, dobré, výborné. Ak ale dáte domácu vegetu, je to niečo ako OCHUTNÁVKA JESENE, ESENCIA CHUTÍ Z PLODOV PRÍRODY.