-
V hlbšej panvici zmiešame mlieko, olej a soľ a privedieme do varu. Do hrnca dáme maniokový škrob (nenahradzujte ho zemiakovým), zalejeme horúcim mliekom a drevenou vareškou vymiešame ho homogénnej rovnorodej lepkavej pasty, ktorú necháme vychladnúť
-
Rúru predhrejte na 190 °C
-
Pridajte rozšľahané vajcia a syr. Rukami dokladne vypracujeme rovnorodé cesto (10-15 minút). Akonáhle máme cesto vypracované, vytvárame z neho kulky v tvare golfovej lopičky a dáme na plech vypodložený papierom na pečenie. Počítajte s tým, že gulky sa ešte asi o 25 % zväčšia, čiže medzi nimi tomu musí zodpovedať. (1 gulka a tolko isto voľného miesta).
-
Plech umiestnite do hornej polovice rúry a pečte 15 minút. Potom znížte teplotu na 150 °C a pečte ešte 15 minút. Vyberte z rúry a podávame horúce.