Go Back
Vytlačiť

Mastené lokše s pečienkami

Mastené lokše s pečienkami

Ingrediencie

  • Na lokše:
  • 800 g zemiakov
  • 150 g hrubej múky
  • 60 g masti - bravčovej alebo husacej
  • soľ
  • Pečienky:
  • 800 g pečienky - kuracie husacie alebo kačacie
  • 1 cibuľa
  • 100 g masti - bravčovej alebo husacej
  • mleté čierne korenie
  • rasca
  • 1 ČL soli

Inštrukcie

  1. Umyté a v šupke uvarené zemiaky očistíme, pretlačíme, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto.
  2. Cesto rozdelíme na kúsky, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu a krátko pečieme na horúcej čistej platni.
  3. Upečené lokše pomastíme rozpustenou masťou.
  4. Pečienky nakrájame na hrubšie plátky.
  5. Cibuľu opražíme na ohriatej masti, pridáme pečeň, posypeme rascou, mletým čiernym korením, opečieme zo všetkých strán a krátko podusíme pod pokrývkou. Podusenú pečeň osolíme a hneď podávame.