Go Back
Vytlačiť

Viedenské žemlové knedle

Ideálna príloha k mäsu s omáčkou

Ingrediencie

  • 4 žemle z predchádzajúceho dňa
  • 20 g masla
  • 100 g vyškvarenej na kocky nakrájanej slaniny
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • 2,5 dl mlieka
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • sneh z 1 bielka
  • 60 - 100 g polohrubej múky
  • soľ.

Inštrukcie

  1. Žemle nakrájame na kocky, pokvapkáme roztopeným maslom, v ktorom je nasekaná petržlenová vňať.
  2. Pridáme slaninové oškvarky aj s masťou. V mlieku rozšprudlujeme 1 vajce, 1 žĺtok a soľ a zalejeme ním žemle.
  3. Keď mlieko vsiakne, žemle zasypeme múkou a zľahka premiešame. Pridáme sneh z bielka.
  4. Holými rukami robíme z cesta gule alebo valčeky, dobre ich postláčame a hádžeme do vriacej vody.
  5. Po vyplávaní na hladinu necháme ešte 2-3 minúty (spolu 10 minút) povariť a vyberieme ich. Nakrájame na plátky a podávame.