Vytlačiť
Viedenské žemlové knedle
Ideálna príloha k mäsu s omáčkou
-
4
žemle z predchádzajúceho dňa
-
20
g
masla
-
100
g
vyškvarenej na kocky nakrájanej slaniny
-
1
viazanička petržlenovej vňate
-
2,5
dl
mlieka
-
1
vajce
-
1
žĺtok
-
sneh z 1 bielka
-
60 - 100
g
polohrubej múky
-
soľ.
-
Žemle nakrájame na kocky, pokvapkáme roztopeným maslom, v ktorom je nasekaná petržlenová vňať.
-
Pridáme slaninové oškvarky aj s masťou. V mlieku rozšprudlujeme 1 vajce, 1 žĺtok a soľ a zalejeme ním žemle.
-
Keď mlieko vsiakne, žemle zasypeme múkou a zľahka premiešame. Pridáme sneh z bielka.
-
Holými rukami robíme z cesta gule alebo valčeky, dobre ich postláčame a hádžeme do vriacej vody.
-
Po vyplávaní na hladinu necháme ešte 2-3 minúty (spolu 10 minút) povariť a vyberieme ich. Nakrájame na plátky a podávame.