Go Back
Vytlačiť

Originálne bazalkové PESTO (Pesto Genovese)

Talianska filozofia ochucovania cestovín hovorí o tom, že cestovín má byť veľa a ochucovadla málo. Na Slovensku cestoviny plávajú v omáčkach. Tento recept na pesto Vám asi ozrejmí, prečo Taliani tak milujú cestoviny.

Ingrediencie

  • 2 hrste lístkov z čerstvej bazalky
  • 1 hrsť pínoivých orieškov nie, slnečnicové ich nenahradia - slnečnicové sú príliš aromatické
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli
  • 1 hrsť nastrúhaného parmezánu
  • 5 PL olivového oleja

Inštrukcie

  1. Do mažiarika dáme bazalku, soľ a píniové oriešky (môžeme ich predtým opražiť trošku na suchej panvici) a tlčieme a tlčieme a tlčieme, až kým ich úplne neroztlčieme :-)
  2. Môžeme aj rozmixovať mixérom, čo má nože. Bude jemnejšie, ja však mám rád, keď to má trošku štruktúru. Pridáme syr a olej a dobre vymiešame.
  3. Na jednu porciu špagiet bohato postačí zarovnaná polievková lyžička pesta. To, čo vidíte na obrázku už bolo veľa a musel som si ešte pridať špagety.