Talianska filozofia ochucovania cestovín hovorí o tom, že cestovín má byť veľa a ochucovadla málo. Na Slovensku cestoviny plávajú v omáčkach. Tento recept na pesto Vám asi ozrejmí, prečo Taliani tak milujú cestoviny.
Ingrediencie
2hrste lístkov z čerstvej bazalky
1hrsť pínoivých orieškovnie, slnečnicové ich nenahradia - slnečnicové sú príliš aromatické
1strúčik cesnaku
štipka soli
1hrsť nastrúhaného parmezánu
5PL olivového oleja
Inštrukcie
Do mažiarika dáme bazalku, soľ a píniové oriešky (môžeme ich predtým opražiť trošku na suchej panvici) a tlčieme a tlčieme a tlčieme, až kým ich úplne neroztlčieme :-)
Môžeme aj rozmixovať mixérom, čo má nože. Bude jemnejšie, ja však mám rád, keď to má trošku štruktúru. Pridáme syr a olej a dobre vymiešame.
Na jednu porciu špagiet bohato postačí zarovnaná polievková lyžička pesta. To, čo vidíte na obrázku už bolo veľa a musel som si ešte pridať špagety.