-
Sendvič alebo vianočku nakrájame na plátky. Mlieko vyšľaháme s jedným žĺtkom a troškou soli.
-
Plátky sendviča/vianočky/sucháre do neho ponamáčame tak, aby ním nasiakli.
-
Vysoký pekáč vymažeme maslom. Na spodok poukladáme polovičku nasiaknutých plátkov.
-
Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, tromi žĺtkami, šťavou a kôrou z citróna a vyžmýkanými hrozienkami. Natrieme na plátky. Na to prídu nastrúhané jablká posypané škoricou a druhá polovica namočených plátkov.
-
Na vrch dáme kúsky masla a dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
Keď je žemľovka skoro upečená, vyšľaháme bielka na sneh a pridáme do neho kryštálový cukor. Natrieme na vrch žemľovky a necháme zapiecť, kým sneh nezružovie.