Go Back
Vytlačiť

Cestoviny tuniakovo-olivové

Ingrediencie

  • 250 g cestoviny
  • soľ
  • olivový olej
  • 100 g maslo
  • citrónová šťava
  • 1,5 dl smotana na šľahanie
  • 200 g tuniak v oleji
  • 120 g zelené olivy
  • mleté čierne korenie
  • pažitka
  • Čas prípravy: 15 min.

Inštrukcie

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode aldente a pokvapkáme olivovým olejom.
  2. V hlbokej panvici rozpustíme maslo, pridáme citrónovú šťavu a šľahačkovú smotanu. Ak je zmes príliš hustá, prilejeme ešte smotanu. Do citrónovej omáčky primiešame uvarené cestoviny, scedeného tuniaka a zelené olivy nakrájané na kolieska.
  3. Cestoviny prehrejeme, osolíme a okoreníme. Nakoniec primiešame nasekanú petržlenovú vňať alebo pažítku.