Go Back
Vytlačiť

Zapekané zemiaky so špenátom

Zapekané zemiaky so špenátom - zdravé a dobré

Ingrediencie

  • 600 g zemiaky - uvarené v šupke
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 PL masla
  • 300 g mraz. špenát
  • muškát. orech
  • 250 g kyslá smotana
  • 50 g strúhaný ementál
  • 2 vajcia surové
  • 2 vajcia uvarené na tvrdo

Inštrukcie

  1. Cesnak posekať a 1 min. opražiť na 2 PL masla. Pridať špenát, nechať na miernom ohni rozmraziť.
  2. Pridať soľ, korenie a muškát. orech. Zemiaky očistiť, nakrájať na plátky.
  3. Smotanu rozšľahať so syrom, vajcami, soľou a korením. Formu vymastiť 1 PL masla, na dno dať 1/2 masla, polovičku zemiakov, zaliať tretinou smotany, špenát, na kolieska nakrájané varené vajcia, vyliať tretinu smotany, zemiaky a zaliať zvyšnou smotanou. Piecť pri 180 °C asi 45 minút.
  4. Môžeme vylepšiť pridaním na kolieska nakrájanej točenej salámy.