Go Back
Vytlačiť

Pečené zemiaky na suchom plechu

Stroj času - inak sa tento pokrm pomenovať nedá.

Ingrediencie

  • toľko zemiakov čo nám pokryje plech v JEDNEJ VRSTVE,
  • Dobre zásobená sypacia soľnička
  • pravé poctivé klasické maslo žiadne rastlinné stužené tuky, ako sú Rama, Perla, Flora, alebo iné chemické emulgačné produkty v akcii

Inštrukcie

  1. Rúru predhrejeme na 250 stupňov a šupneme tam plech plný zemiakov. Nesolíme, nemastíme, nekoreníme, len to tam šupneme (umyté a osušené, ale v šupke)
  2. Pečieme zhruba 30-40 minút - sledujeme, kedy nám začnú pekne hnednúť. To, že sú hotové, zistíme aj rukou, keď sa na zemiakoch začne miestami odlupovať tenká pergamenová šupka.
  3. Vyberieme z rúry, poločíme doprostred stola a každému dáme na stôl doštičku ako na krájanie slaniny a ostrý nôž (teťom rozkrajujeme my). Ešte horúci zemiak rozkrojíme na polovicu, položíme naň tenký plátok masla, osolíme a zlikvidujeme - mňam.