Go Back
Vytlačiť

Špenát z mangoldu

Špenát z mangoldu

Ingrediencie

  • 500 g listov mangoldu
  • soľ
  • voda
  • 30 g maslo
  • 40 g hladkej múky
  • mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 1 dl smotany

Inštrukcie

  1. Lístky mangoldu povaríme v osolenej vode. Po asi 10-tich minútach scedíme (vodu nevylievať) a nasekáme na drobno.
  2. Z masla a múky spravíme bledú zásmažku, zalejeme troškou vývaru, pridáme mangold, smotanu, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak a povaríme. Keď je príloš husté, prilejeme vývar.
  3. Na záver pridáme rozšľahané vajce, ktoré nám špenát zahustí. Podávane s vajcom uvareným na tvrdo.