Go Back
Vytlačiť

Vyprážaná tekvica

Vyprážaná tekvica - alebo cukina, alebo kaleráb - tekvice dozrievajú, treba ich zúžitkovať

Ingrediencie

  • tekvica patizón, cukina
  • soľ
  • vajcia
  • hladká múka
  • strúhanka
  • šunková saláma nemusí byť
  • olej na vyprážanie

Inštrukcie

  1. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na asi 1,5 cm hrubé kolieska. Z oboch strán posolíme - tekvica pustí trošku vody a lepšie sa na ňu prilepí obal. Potom na ňu prilepíme z oboch strán koliesko salámy.
  2. Obaľujeme najprv v múke, potom vo vajíčku a na koniec v strúhanke. Dáme na rozpálený olej a vyprážame do ružova. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
  3. Tip: Ak saláma nechce pri obaľovaní držať, prichytíme ju špáradlom.