Go Back
Vytlačiť

Tofu - čína

Tofu na spôsob číny - zdravé a chutné a rýchlo hotové

Ingrediencie

  • 1 ks tofu údené asi 180 g
  • 100 g šampiňóny
  • 1 bal. čínska zeleninová zmes zmrazená
  • 3 PL oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 5 ČL sójovej omáčky
  • 8 PL víno
  • štipka prášk. cukru
  • 1 ČL maizeny
  • čierne korenie
  • chilli korenie
  • kari korenie
  • zázvor
  • soľ
  • 80 g osúpaných mandlí
  • udusená ryža ako príloha

Inštrukcie

  1. Cesnak ošúpeme a pretlačíme.
  2. Tofu nakrájame na kocky. Zmiešame cesnak, sójovú omáčku, víno, cukor, maizenu, korenie podľa chuti.
  3. Do tejto zmesi namočíme tofu a necháme odstáť.
  4. Šampiňóny očistíme, nakrájame a opražíme na oleji.
  5. Pridáme zeleninu a dusíme, kým nezmäkne - vodu necháme odpariť. Na záver pridáme tofu aj s nálevom. Zmiešame a ešte 5 minút za občasného miešania povaríme.
  6. Na záver podľa potreby dosolíme - nie veľmi, lebo sójová omáčka už obsahuje soľ.
  7. Mandle nasekáme na drobno a na sucho opečieme na panvici.
  8. Na tanier dáme ryžu, roztiahneme ju po celom tanieri. Do prostriedku naložíme tofu. Posypeme nasekanými mandľami a podávame.