-
Cesnak ošúpeme a pretlačíme.
-
Tofu nakrájame na kocky. Zmiešame cesnak, sójovú omáčku, víno, cukor, maizenu, korenie podľa chuti.
-
Do tejto zmesi namočíme tofu a necháme odstáť.
-
Šampiňóny očistíme, nakrájame a opražíme na oleji.
-
Pridáme zeleninu a dusíme, kým nezmäkne - vodu necháme odpariť. Na záver pridáme tofu aj s nálevom. Zmiešame a ešte 5 minút za občasného miešania povaríme.
-
Na záver podľa potreby dosolíme - nie veľmi, lebo sójová omáčka už obsahuje soľ.
-
Mandle nasekáme na drobno a na sucho opečieme na panvici.
-
Na tanier dáme ryžu, roztiahneme ju po celom tanieri. Do prostriedku naložíme tofu. Posypeme nasekanými mandľami a podávame.