Vytlačiť
Neuveriteľne jemné zemiakové placky
bez korenia, bez majoránky, bez cesnaku, bez múky.
-
1
kg
zemiakov
-
1
kopcovitá čl soli
-
4
vajíčka
-
Zemiaky očistíme nastrúhame - netreba úplne na kašu, kľudne stredne jemné "rezančeky". Pridáme vajíčka a soľ a dobre vymiešame.
-
Ja som ich pražil na teflonovej panvici na stredne silnom plameni s pár kvapkami oleja.
-
Placky som formoval pomocou oceľového tvorítka, aby boli všetky rovnaké.
-
Tvorítko položíme na panvicu, dáme za lyžičku zmesi, tvorítko odstránime a takto na jednu panvicu spravíme 4 placky.
-
Sú neuveriteľne jemné, šťavnaté a vôbec tam to korenie, cesnak a majoránka nechýbajú a negrgá sa Vám po cesnaku ešte na druhý deň :-)