Go Back
Vytlačiť

Chlebová alebo strúhanková placka

Zostal vám starý chlieb alebo pečivo? Alebo ste pre obaľovaní rezňov neodhadli množstvo a zostali vám vajcia? S týmto receptom ich spotrebujete.

Ingrediencie

  • starší chlieb alebo pečivo
  • vajcia
  • strúhanka
  • soľ
  • mlieko nie je nutné
  • koreniny podľa chute
  • olej na vyprážanie

Inštrukcie

  1. Ak je chlieb tvrdší, namočíme ho do mlieka, aby zmäkol.
  2. Prebytočné mlieko potom vyžmýkame.
  3. Ak máte iba vajcia (napr. z obaľovania rezňov) a nemáte chlieb, použite iba strúhanku.
  4. Aj keď urobíte iba malú placku, ktorú vypražíte spolu s rezňami, prebytočné vajce takto zužitkujete.
  5. Vajcia rozmiešame s troškou soli.
  6. Pridáme chlieb a dobre premiešame.
  7. Ak je to príliš husté, pridáme vajce, ak je to príliš riedke, pridáme strúhanku.
  8. Masa musí byť taká, aby sa dala rukou tvarovať. Dochutíme koreninami.
  9. Olej rozpálime na panvici.
  10. Lopár posypeme strúhankou, odoberieme z masy a na lopári vytvarujeme placku.
  11. Túto potom z lopára presunieme na panvicu a vypražíme z oboch strán.
  12. Podávame s listovým šalátom alebo so zemiakovým pyré.