-
Marhule alebo slivky vykôstkujeme (narežeme iba z polovičky tak, aby po vykôstkovaní držali polovice spolu) a namiesto kôstky tam vložíme pol kocky cukru alebo nasypeme štvť lyžičky kryštálového cukru.
-
Pridáme štipku škorice a znovu zatvoríme. Ak použijeme broskyne, tiež ich odkôstkujeme a nakrájame na väčšie kusy a posypeme cukrom a škoricou. Jahody dávame celé.
-
V miske rozmiešame tvaroh s práškovým cukrom a maslom. Pridáme vajcia, múku, krupicu a štipku soli a vypracujeme tuhšie cesto. Ak je cesto riedke, pridáme krupicu.
-
Presunieme na dosku a z cesta vytvoríme valček. Ten rozrežeme na toľko kusov, koľko je kusov ovocia. Každý kúsok rozvaľkáme na ovál a do tohto oválu zabalíme ovocie tak, aby bolo celé zakryté cestom. Potom ešte rukami doformujeme na guľku.
-
Knedličky hádžeme do vriacej vody, a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierkovanou varechou. Vložíme do misy z roztopeným maslom a celé omastíme. Takto omastené obalíme v posýpke.
-
Na záver na tanieri môžeme ešte posypať zvyšnou posýpkou a poliať zbytkom roztopeného masla alebo šťavou z kompóta.