Je to chutné jedlo, ktoré si môžete pripraviť zo zvyškov varenej zeleniny z nedeľňajšej polievky.
Ingrediencie
- varená zelenina z polievky3-4 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru
- cibuľa
- 3-4 lyžice mrazený hrášok
- 1 hrsť varená zelená fazuľka
- 1 hrsť nakrájanej bielej kapusty
- 1 rohlík
- 1 dcl mlieko
- strúhanka
- 2 vajcia
- olejsoľ, vegeta
Inštrukcie
Na 2 lyžiciach oleja opražíme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme bielu kapustu, chvíľu podusíme a pridáme mrazený hrášok iba na čas nevyhnutný na jeho rozmrazenie a zmäknutie.
Teplú zmes zmiešame s ostatnou uvarenou a roztlačenou zeleninou.
Pridáme soľ, vegetu, v mlieku rozmočený rohlík, vajcia a premiešame.
Z takto pripravenej homogénnej hmoty formujeme malé pampúšiky, ktoré obalíme v strúhanke a vysmažíme v oleji. Podávame teplé, najlepšie s hlávkovým šalátom.