Go Back
Vytlačiť

Pôstne budhistické jedlo

Ide o bezmäsité, ale dosť sýte jedlo - opečené ryžové rezance so zeleninou, ktorého príprava zaberie do 15- 20 min.

Ingrediencie

  • Budeme potrebovať :
  • Wok alebo veľkú panvicu
  • Ryžové rezance široké 400g
  • ½ póru
  • 4 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 1/3 zeleru
  • 200 g bielej alebo čínskej kapusty
  • 2-3 ružičky brokolice
  • 1 hrsť búrskych orieškov
  • 5 lyžíc oleja napr.Maggi, soľ, sójovú omáčku, Worčester, prip. tekuté polievkové korenie

Inštrukcie

  1. Vo Woku si dáme rozpáliť olej, ku ktorému pridáme nadrobno nakrájaný pórik, chvíľu smažíme.
  2. Medzitým si všetku surovú zeleninu nastrúhame (najlepšie v robote) a keď je už pórik opečený, pridáme ju do panvice.
  3. Zmes zamiešame, posolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou, Wočestrom, príp. polievkovým korením.
  4. Kým sa zelenina opečie, uvaríme si ryžové rezance podľa návodu (väčšinou stačí zaliať vriacou vodou alebo iba chvíľku, cca 3 min. povariť).
  5. Ešte teplé pridáme k zelenine, všetko spolu premiešame, pridáme buráky a chvíľu popražíme.Podávame s paličkami :-)