Vytlačiť
Krehké mandľové čajové pečivo
Krehké okamžite po vytiahnutí z rúry. V ústach sa Vám samé rozpadá, netreba žiadny lekvár, žiadnu plnku, len dúšok dobrého čaju.
-
400
g
polohrubej múky
-
1
zmäknuté maslo
250g
-
150
g
kryštálového cukru
-
1
vajce
-
1
čl prášku do pečiva
-
1/2
čl vanilkovej arómy
-
1/2
čl mandľovej arómy
alebo ešte jednu vanilkovú
-
medzi prsty soli
-
l
úpané mandle
alebo aj nie
-
Zo surovín (okrem mandlí) vypracujeme cesto spravíme do tvaru valčeka a dáme na pár hodín (stačí 2) do chladničky.
-
Po dvoch hodinách si z cesta ODREŽEME taký kus, ako päsť, pomúčime pracovný priestor a zozvaľkáme na plát cca 2-3 mm.
-
Cesto je dosť lepivé a krehké, preto treba posypať pod aj na cesto múku (polohrubá sa mi veľmi osvedčila.
-
Povykrajujeme rôzne tvary - pridáme mandľu (ako keď robíte medovníčky) a pečieme cca 10-12 minút pri teplote okolo 180 stupňov.
-
Ak trošku chytia farbu, budú len lepšie. Viem, že aj čierna je farba, ale tentokrát buďme rasisti a Afriku neberme.
-
Stačí do žlta, prípadne žlto-hneda (Čína až India).
Dobrú chuť a príjemné chvíle pri čajíčku :-)