Go Back
Vytlačiť

Čokoládový cheesecake z TOFU

Po ochutnaní nik neidentifikoval tofu. Niežeby bol tvaroh zlý, ale aj tofu vie pomôcť nášmu organizmu.

Ingrediencie

  • KORPUS:
  • 1,5 balíčka BEBE keksov
  • 100 g rozpusteného masla klasické
  • ČOKOLÁDOVÁ VRSTVA
  • 3 balíčky biele tofu LUNTER
  • 3 PL med
  • 3 vanilkové cukre 3*20g
  • šťava z jedného citrónu
  • 1 PL škrobu Gustin, Solamil, Zlatý klas, ...
  • 250 g dobrej čokolády
  • Vrch
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • čučoriedky alebo iné lesné ovocie na zdobenie

Inštrukcie

  1. KORPUS:
  2. keksy rozdrvíme, pomiešame s maslom a natlačíme na spodok tortovej formy (cca 28 cm v priemere). Necháme zachladiť v chladničke tak 15-20 minút.
  3. ČOKO VRSTVA
  4. K TOFU pridáme všetky ostatné suroviny (okrem čokolády) a rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom (s nožmi).
  5. Čokoládu rozpustíme nad parou a pridáme k tofumase. Vylejeme na vychladený korpus a pečieme 20 minút pri 180 stupňoch. Necháme vychladnúť.
  6. Šľahačku pripravíme zo smotany a cukru a rovnomerne nanesieme na vychladnutú čokoládovú vrstvu. Pri servírovaní ozdobíme lesným ovocím, alebo len posypeme grankom.