Go Back
Vytlačiť

Bazový koláč z TOFU s jahodovým džemom a s citrónovou šľahačkou

Nikto mi neveril, že je tam TOFU. Obsahuje veľa bielkovín, vlákniny a ešte je aj dobrý.

Ingrediencie

  • KORPUS:
  • 200 g maslových sušienok
  • 70 g roztopeného klasického masla
  • TOFU vrstva
  • 3 x biele TOFU použil som ALFA-BIO - LUNTER
  • 3 PL medu
  • 3 x vanilkový cukor 3*20g
  • 2 dl kvalitný bazový sirup môže byť aj domáci, ja som použil DARBO z Rakúska
  • 1 zlatý klas 40g, alebo GUSTIN, SOLAMIL, alebo iný škrob.
  • MEDZIVRSTVA
  • 2-3 jahodový lekvár
  • ŠĽAHAČKA
  • 500 ml smotana na šľahanie
  • 2 ks citrónový cukor V Kauflande majú značku VITANA
  • 1 stužovač do šľahačky

Inštrukcie

  1. Postup:
  2. KORPUS:
  3. sušienky rozdrvíme na strúhanku (nastrúhať na strúhadle), pridáme roztopené maslo, dôkladne vymiešame a natlačíme na spodok okrúhlej formy (priemer tak cca 28 cm).
  4. Dáme na chvíľu schladiť do chladničky - zatiaľ si pripravíme strednú - tofu vrstvu.
  5. Tofu rozbalíme, zlejeme prebytočnú tekutinu a nahrubo nakrájame do misy.
  6. Pridáme všetky ostatné suroviny (okrem zlatého klasu - škrobu) a ponorným tyčovým mixérom dôkladne rozmixujeme do hladka. Teraz pridáme zlatý klas a ešte chvíľu mixujeme, kým sa úplne nezapracuje do toho hustého tekutého cesta.
  7. Vylejeme do formy na schladený korpus a pri teplote 180 stupňov pečieme tak 40 minút.
  8. Nebojte sa, nie je to veľa, bude to super. Vrch troška zhnedne - ale len naozaj mierne - lákavo.
  9. Necháme dôkladne vychladnúť.
  10. Teraz potrieme jahodovým lekvárom a na vrch dáme šľahačku pripravenú zo smotany, cukru a stužovača.
  11. Aby sa nám šľahačka lepšie spravila, dajte smotanu pred šľahaním na 30 minút do mrazničky.
  12. Pred podávaním odporúčam ešte na 2 hodiny dať do chladničky. Dobrú chuť.