Go Back
Vytlačiť

Zapekané cuketové kolieska so syrom s čiapočkou zo cherry paradajky

Ingrediencie

  • 250 g mladá cuketa
  • 100 g strapcové cherry paradajky
  • 100 g na jemno nastrúhaný syr Ementál
  • soľ podľa chuti
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 malý zväzok čerstvo posekanej petržlenovej vňate
  • 300 g nových zemiakov
  • 30 g čerstvého masla
  • osolená voda na varenie zemiakov podľa potreby
  • /rozpis je pre 2 osoby/

Inštrukcie

  1. Cuketu umyjeme, odkrojíme konce a neošúpanú ju pokrájame na kolieska o hrúbke asi 3 - 4 mm, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať z vody na cedníku.
  2. Zatiaľ pokrájame umyté strapcové cherry paradajky na polovičky, tie budú tvoriť klobúčik na cuketových kolieskach, môžete použiť aj iné paradajky, nastrúhame syr ementál na jemno. Do misky prelisujeme strúčiky cesnaku a premiešame s olejom.
  3. Vytrieme pekáčik jemne olejom pomocou štetca - mašľovačky, rozložíme na olej osolené kolieska cukety, ktoré mašľovačkou potrieme zmesou oleja s cesnakom, povrch koliesok posypeme hromádkami nastrúhaného ementálu, na syr položíme na polovicu prekrojené strapcové cherry paradajky.
  4. Vložíme pekáčik do rúry vyhriatej na 200 stupňov C, pečieme 20 minút, kým sa syr nezapečie a mierne nerozpustí, zatiaľ sa uvaria i nové zemiaky
  5. Podávame horúce s uvarenými novými zemiakmi, preliatymi rozpusteným maslom a posypanými petržlenovou vňaťou, ktorou posypeme aj klobúčiky z paradajok, určite by bola skvelá aj čerstvá bazalka.

Poznámky k receptu

Je to výborná rýchla večera či obed, ale aj skvelé teplé predjedlo alebo teplá slaná chuťovka s čerstvým pečivom i výborné pohostenie k vínku.