-
Sušené dubáky namočíme na 30 minút do teplej vody. Cibuľu očistíme a pokrájame na jemno, očistený cesnak pokrájame na drobné kocky, petržlenovú vňať posekáme na drobno, vytlačíme šťavu z citrona, feferonku pokrájame na jemno.
-
Čerstvú červenú kápiu zbavíme jadrovníka, žiliek a semienok, umyjeme a pokrájame na kratšie prúžky. Zelený hrášok necháme v studenej vode rozmraziť, potom ho scedíme z vody.
-
Dlhozrnnú ryžu niekoľkokrát umyjeme vo vlažnej vode a necháme dobre odkvapkať z vody na sitku. V hrnci na rozohriatom masle orestujeme cibuľu, feferonku, kápiu a ryžu do sklovita, krátko opečieme cesnak, len ho necháme pekne rozvoňať - asi 1 minútu, pridáme namočené dubáky, prilejeme horúcu vodu, ktorej má byť spolu s vodou z dubákov dvojnásobné množstvo,
-
Prilejeme citrónovú šťavu, osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, necháme zovrieť vodu, premiešame, hrniec prikryjeme pokrievkou, znížime plameň na minimum a na miernom ohni dusíme 15 minút, vypneme plameň a necháme dôjsť ešte 15 minút pod pokrievkou.
-
Na záver vmiešame scedený hrášok, zmäkne zbytkovým teplom pod pokrievkou, pridáme posekanú petržlenovú vňať a ryžu načechráme vidličkou.