Go Back
Vytlačiť

Moje maďarské lečo

U nás doma máme radi lečo s vajcom, ak mám, rada pridám aj domácu údenú klobásu, avšak aj tako pripravené lečo bez klobásy je veľmi chutný rýchly letný obed či večera.

Ingrediencie

  • rozpis pre 4 osoby: 1000 gramov čerstvých zelených paprík
  • 500 gramov čerstvých paradajok
  • 2 veľké cibule
  • 8 kusov vajec
  • 1 čerstvá feferonka - nemusí byť
  • 2 nožičky pikantnej údenej domácej klobásy
  • slnečnicový olej na restovanie

Inštrukcie

  1. Papriky odstopkujeme, zbavíme jadrovníka, semienok a žiliek.
  2. Umyjeme a pokrájame na prúžky. Umyté paradajky pokrájame na mesiačiky.
  3. Očistenú cibuľu pokrájame na jemno a klobásu na kolieska. V kastroli rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu a klobásu, kto má rád pikantné, orestuje aj na jemno pokrájanú feferónku. Pridáme papriky a paradajky a za občasného zamiešania dusíme pod pokrievkou na strednom ohni do mäkka.
  4. Pridáme rozšľahané vajcia so soľou a necháme vajcia zraziť. Ihned podávame s varenými zemiakmi alebo s krajcom dobrého chleba. Je to rýchly a chutný obed či večera.
  5. V menšom množstve je toto lečo vhodné ako dobré nedeľné raňajky na vidličku.