U nás doma máme radi lečo s vajcom, ak mám, rada pridám aj domácu údenú klobásu, avšak aj tako pripravené lečo bez klobásy je veľmi chutný rýchly letný obed či večera.
Ingrediencie
rozpis pre 4 osoby: 1000 gramov čerstvých zelených paprík
500gramov čerstvých paradajok
2veľké cibule
8kusov vajec
1čerstvá feferonka - nemusí byť
2nožičky pikantnej údenej domácej klobásy
slnečnicový olej na restovanie
Inštrukcie
Papriky odstopkujeme, zbavíme jadrovníka, semienok a žiliek.
Umyjeme a pokrájame na prúžky. Umyté paradajky pokrájame na mesiačiky.
Očistenú cibuľu pokrájame na jemno a klobásu na kolieska. V kastroli rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu a klobásu, kto má rád pikantné, orestuje aj na jemno pokrájanú feferónku. Pridáme papriky a paradajky a za občasného zamiešania dusíme pod pokrievkou na strednom ohni do mäkka.
Pridáme rozšľahané vajcia so soľou a necháme vajcia zraziť. Ihned podávame s varenými zemiakmi alebo s krajcom dobrého chleba. Je to rýchly a chutný obed či večera.
V menšom množstve je toto lečo vhodné ako dobré nedeľné raňajky na vidličku.