-
Do hrnca nasypeme 125 ml pšeničného bulguru, zmiešame s 1 lyžicou olivového oleja, zalejeme 250 ml vriacej vody, prikryjeme pokrievkou a necháme 15 minút odstáť, kým bulgur zmäkne a vsiakne všetku tekutinu.
-
Lístky umytej osušenej mäty piepornej, stočíme ako cigáro a veľmi na jemno pokrájame, umyjeme čerstvú petržlenovú vňať, otrháme lístky, necháme oschnúť a pokrájame rovnako ako mätu.
-
Očistenú cibuľu pokrájame na jemno. Uhorku umyjeme, odkrojíme konce, pokrájame na maličké kocky o hrane asi 0,5 cm,paradajky umyjeme, osušíme, rozkrojíme na štvrtiny, vyberieme dužinu so semienkami, zvyšok pokrájame na maličké kocky o hrane asi 0,5 cm. Na krájanie použijeme hodne ostrý nôž, aby nám suroviny pokrájal a zbytočne nedrvil.
-
Suroviny umyjeme, osušíme, zbavíme semienok, aby nebolo zbytočne veľa uvoľnenej tekutiny.
-
Vytlačíme citrónovú šťavu. Ak je v hotovom bulgure ešte tekutina, tekutinu scedíme a nadbytočnú tekutinu vytlačíme cez sitko. K bulguru pridáme 2 lyžice olivového oleja, 3 lyžice citrónovej šťavy, 3/4 lyžičky soli, 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia, pokrájanú zeleninu a pokrájané vňate, všetko spolu premiešame.
-
Hotové Libanonské tabboulleh podávame samostatne ako ľahkú letnú večeru, ako prílohu k rôznemu meze, ktorých môže byť až 8 druhov alebo ako šalát v horúcich letných dňoch, ako príloha ku kebabu, grilovanému jahňaciemu a hovädziemu mäsu.
-
Libanonské tabbouleh typicky odlišuje práve čerstvá šalátová uhorka od tabbbouleh v iných arabských krajinách, ide o veľmi ľahký osviežujúci šalát zo zeleniny, bulguru, a veľkého množstva čerstvej mäty a petržlenovej vňate, niekde používajú na prípravu tabbouleh cous cous miesto bulguru.