Go Back
Vytlačiť

Vyprážamá zeler plnený camembertom a šunkou

Máte radi vyprážanú zeleninu plnenú syrom a šunkou? Vyskúšajte tento veľmi chutný recept:

Ingrediencie

  • 1 väčší zeler - buľva
  • 2 kusy camembert
  • 8 tenkých koliesok dusenej šunky
  • 1 lyžica citronovej šťavy
  • soľ podľa chuti
  • voda na varenie zeleru podľa potreby
  • hladká múka na obaľovanie podľa potreby
  • strúhanka na obaľovanie podľa potreby
  • 2 ks vajcia
  • 50 ml studeného mlieka
  • slnečnicový olej na vyprážanie podľa potreby

Inštrukcie

  1. Očistíme buľvu celeru a pokrájame na kolieska o hrúbke asi 0,5 cm, povaríme v osolenej vode s citrónovou šťavou do mäkka, nesmieme ho však rozvariť.
  2. Kolieska celeru scedíme z vody, necháme dobre odkvapkať z vody úplne vychladnúť.
  3. Camembert priečne prekrojíme na plátky, pripravíme tenké kolieska okrúhlej dusenej šunky.
  4. Medzi 2 kolieska celeru vložíme koliesko šunky, koliesko camembertu a zase šunku, spojíme špáradľami. Spojené kolieska celeru naplneného šunkou a camembertom obalíme v hladkej múke, potom vo vajciach rozšľahaných so soľou a mliekom, napokon v strúhanke.
  5. Obalený plnený celer vyprážíme z oboch strán v horúcom oleji do peknej zlato - hnedej farby.
  6. Vypražený plnený celer dáme odsať na papierovú kuchynskú utierku, vyberieme špáradlá, podávame horúce s varenými novými zemiakmi preliatymi čerstvým maslom posypané čerstvou petržlenovou vňaťou a s jemným zeleným listovým šalátom alebo čerstvými paradajkami a s tatarskou omáčkou. Ide o veľmi chutný rýchly recept vhodný na obed či večeru