Go Back
Vytlačiť

Pečené papriky s dubákovo - mäsovou plnkou na lôžku z pečených paradajok

V plnej sezóne papriky, paradajok a húb skúste upiecť toto výborné chutné a šťavnaté jedlo, ked sa všetko upečie spolu so zemiakmi v jednom pekáči.

Ingrediencie

  • Náplň:
  • 200 gramov pomletého bravčového pliecka
  • 1 malá hrsť sušených dubákov
  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 1 vajce
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • sušená majoránka podľa chuti
  • strúhanka na zahustenie podľa potreby
  • 60 gramov pikantnej madarskej údenej klobásy/inej klobásy
  • Na naplnenie:
  • 4 čerstvé zelené papriky
  • Na paradajkové lôžko:
  • 4 čerstvé paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku pokrájaného na malé kocky
  • soľ podľa chuti
  • Na obloženie:
  • 600 gramov zemiakov
  • 1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
  • Na pečenie:
  • 3 lyžice slnečnicového oleja

Inštrukcie

  1. Klobásu pokrájame na kolieska, papriky zbavíme jadrovníka a žiliek, z paradajok vykrojíme tvrdú nejedlú časť stopky, zeleninu umyjeme, necháme odkvapkať z vody, paradajky pokrájame na kolieska o hrúbke asi 3 mm.
  2. Očistíme cesnak, jednu polovicu prelisujeme, druhú polovicu pokrájame na drobné kocky. Zemiaky očistíme a pokrájame na štvrtiny, necháme odpočívať vo vode, aby sa vyplavil prebytočný škrob.
  3. Pravý hríb dubákový namočíme do teplej vody na 30 minút, potom ho 10 minút povaríme vo vode z namočenia, scedíme z vody, ked vychladne, pokrájame ho na menšie kocky. Petržlenovú vňať umyjeme a posekáme na drobno.
  4. Pripravíme dubákovo - mäsovú náplň, do misy dáme pomleté bravčové pliecko, osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením a majoránkou, pridáme vajce, prelisovaný cesnak, pokrájaný hríb dubový, premiešame a zmes zahustíme strúhankou.
  5. Papriku naplníme dubákovo - mäsovou zmesou, do ktorej zapichneme kolieska klobásy, dno pekáča vystelieme plátkami paradajok, ktoré osolíme a posypeme pokrájaným cesnakom, na toto lôžko položíme naplnené papriky, pridáme pokrájané zemiaky, prelejeme olejom, naplnený pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov C a pečieme 30 minút.
  6. Na tanier dáme plátky upečených paradajok, na ktoré položíme naplnené upečené papriky, obložíme upečenými zemiakmi, servírujeme horúce, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou..

Poznámky k receptu

Ide o mimoriadne chutné a šťavnaté jedlo, nádherne voňavé po cesnaku, po údenej klobáse a pravých hríboch, je výborné i s krajcom čerstvo upečeného domáceho chlebíka, do náplne môžete použiť akékoľvek huby podľa vlastného výberu a chute.