-
Klobásu pokrájame na kolieska, papriky zbavíme jadrovníka a žiliek, z paradajok vykrojíme tvrdú nejedlú časť stopky, zeleninu umyjeme, necháme odkvapkať z vody, paradajky pokrájame na kolieska o hrúbke asi 3 mm.
-
Očistíme cesnak, jednu polovicu prelisujeme, druhú polovicu pokrájame na drobné kocky. Zemiaky očistíme a pokrájame na štvrtiny, necháme odpočívať vo vode, aby sa vyplavil prebytočný škrob.
-
Pravý hríb dubákový namočíme do teplej vody na 30 minút, potom ho 10 minút povaríme vo vode z namočenia, scedíme z vody, ked vychladne, pokrájame ho na menšie kocky. Petržlenovú vňať umyjeme a posekáme na drobno.
-
Pripravíme dubákovo - mäsovú náplň, do misy dáme pomleté bravčové pliecko, osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením a majoránkou, pridáme vajce, prelisovaný cesnak, pokrájaný hríb dubový, premiešame a zmes zahustíme strúhankou.
-
Papriku naplníme dubákovo - mäsovou zmesou, do ktorej zapichneme kolieska klobásy, dno pekáča vystelieme plátkami paradajok, ktoré osolíme a posypeme pokrájaným cesnakom, na toto lôžko položíme naplnené papriky, pridáme pokrájané zemiaky, prelejeme olejom, naplnený pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov C a pečieme 30 minút.
-
Na tanier dáme plátky upečených paradajok, na ktoré položíme naplnené upečené papriky, obložíme upečenými zemiakmi, servírujeme horúce, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou..