Go Back
Vytlačiť

Vyprážaná paprička plnená tromi druhmi syra s batatovým pyré a hruškami glazovanými na čučoriedkovej šťave

Nie je to až taký luxus, ale je to ukážka toho, že aj obyčajné jedlo sa dá spraviť rýchlo, chutne a pekne.

Ingrediencie

  • VYPRÁŽANÁ PAPRIKA:
  • na jednu porciu jedna paprička hladošom dve
  • 150 g syr niva
  • 150 g syr feta
  • 150 g syrokrém
  • štipka chilli nemusí byť
  • hladká múka na obaľovanie
  • 2 vajíčka na obaľovanie + 1/4 čl soli
  • strúhanka na obaľovanie
  • BATATOVÉ PYRÉ:
  • 250 g bataty
  • cca 50ml smotany na šľahanie
  • cca 40g masla klasického
  • 1/4 čl soli podla potreby aj viac
  • HRUŠKY NA ČUČORIEDKOVEJ ŠŤAVE:
  • 1 hruška
  • 1 dl čučoriedkovej šťavy
  • 1 pl cukor

Inštrukcie

  1. Najprv si dáme variť bataty. Očistíme ich, nakrájame na kocky tak 1-2 cm a dáme do vriacej vody (nie do studenej) a varíme kým nezmäknú. Sú hotové tak za 7 minút.
  2. Teraz je čas na hrušku. Hrušku očistíme od kožky, nakrájame na kocky a dáme do menšej panvice. Zalejeme čučoriedkovou šťavou (nemusia byť celkom ponorené - stačí do 2/3, pridáme cukor a za občasného premiešania varíme až kým sa nám neodparí všetka tekutina.
  3. Zatiaľ si do misky vymiešame tri druhy syra - môžeme pridať chilli. Papriky vyčistíme od jaderníkov - sú pripravené na naplnenie - môžeme ich naplniť. Necháme ich chvíľu tak.
  4. Sledujte si bataty, mali by už byť uvarené - možno budú uvarené už počas plnenia papriky - niekto je šikovný a iný vie pekne spievať :-). Z Batatov zlejeme vodu, pridáme smotanu, maslo a trošku soli a tyčovým mixérom rozbijeme na kašu (krémové pyré).
  5. Aby po Vás neostal v kuchyni Armagedon, tak nádobu, v ktorej sme spravili pyré pomocou stierky vyprázdnime do uzatvárateľnej plastovej nádoby (mne sa osvedčil TUPPERWARE).
  6. Túto nádobu naplníme olejom (tak 3 cm hĺbka) a necháme zovrieť (skúška strúhankou škvarí sa - dobrá teplota). Kým sa nám hreje olej stíšime plameň na hruškách - možno sú už aj hotové - tak vypneme. Papriku musíme navlhčiť mokrou rukou, obalíme v múke, vajíčku a následne v strúhanke. Teraz zase vajíčko a zase strúhanka - (dvojitý kabátik). Šup do oleja a vyprážame to žltohneda.
  7. Ak Vám hruška na panvičke medzitým veľmi vychladla, mohlo sa stať, že je spojená takou čučoriedkovou kožou. Len to zohrejte, ona sa rozpustí.
  8. Servírovanie je navrhnuté na fotografii. Chilli tomu dodá ďalší level a bataty aj keď sa im hovorí SLADKÝ ZEMIAK, potrebujú dosť soli, musia chutiť, nesmú byť mdlé. Pri ochucovaní pridajte tolko soli, až Vám začnú chutiť.