Go Back
Vytlačiť

Vyprážané zelerové rezne

Veľmi chutné, lacné a rýchle zeleninové jedlo.

Ingrediencie

  • 800 gramov zeleru - buľva
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • soľ podľa chuti
  • 2 vajcia
  • hladká múka podľa potreby
  • 50 ml studeného mlieka
  • strúhanka podľa potreby
  • slnečnicový olej podľa potreby

Inštrukcie

  1. Celer pokrájame na kolieska o hrúbke asi 5 mm, olúpeme, umyjeme, povaríme asi 7 až 8 minút v osolenej vode s citrónovou šťavou, scedíme a necháme odkvapkať z vody a vychladnúť.
  2. Vychladnuté celerové kolieska obalíme v múke, v rozšľahaných vajciach s mliekom, so soľou a v strúhanke.
  3. Obalené celerové rezne vysmažíme v horúcom oleji z oboch strán do peknej zlato - červenej farby, dáme odsať z prebytočného tuku na papierovú kuchynskú utierku.
  4. Horúce vysmážané celerové rezne podávame so zemiakovou kašou a tatárskou omáčkou alebo so zeleným šalátom.