Go Back
Vytlačiť

SACHEROVA TORTA v zdravšej verzii

Ingrediencie

  • Korpus: 5 vajec
  • 0,5 hrnčeka polohrubej múky 3dcl,
  • 0,5 hrnčeka ražnej múky
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 1-2 polievkové lyžice kvalitného kakaa
  • 2 polievkové lyžice medu
  • Poleva: 2 šľahačkové smotany - 200 ml
  • 200 g horkej čokolády
  • + káva a kyslejší lekvár

Inštrukcie

  1. Ingrediencie na korpus vymiešame, nalejeme na plech či do formy a pečieme v teplovzdušnej rúre 1 hodinu pri 180°C.
  2. Po upečení rozrežeme na polovice, obe polejeme jedným hrnčekom silnej kávy, potrieme lekvárom a spojíme.
  3. Potom na celý vrch natrieme lekvár a potrieme polevou: v hrnci roztopíme čokoládu, pridáme smotanu a za stáleho miešania spojíme. Necháme odstáť 15-20 minút, nalejeme na korpus a necháme stuhnúť v chladničke.