Go Back
Vytlačiť

Nepečený gaštanový krémeš

Recept na jednoduchý, jemný a veľmi chutný nepečený gaštanový krémeš.

Ingrediencie

  • vanilkový krém:
  • 400 ml studeného mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingu Dr. Oetker
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 200 gramov čerstvého zmäknutého masla
  • na potretie:
  • 500 ml extrahustej tortovej šľahačky
  • 1 lyžica práškového cukru
  • korpus:
  • 250 gramov na jemno zomletých okrúhlych detských piškót
  • 500 gramov rozmrazeného gaštanového pyré
  • 50 gramov čerstvého zmäknutého masla
  • 2 lyžice 40% - tného tuzemského Rumu UMu
  • na ozdobu:
  • čokoládová ryža

Inštrukcie

  1. Ako prvé uvaríme vanilkový puding zo 400 ml studeného mlieka a 1 balenia vanilkového pudingu.
  2. Rozmiešame 1 balenie pudingu s 2 polievkovými lyžicami práškového cukru, 2 baleniami vanilkového cukru v 150 ml studeného mlieka do hladka.
  3. Zvyšok mlieka zohrejeme na nízkom plameni, vlejeme túto zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. 200 gramov zmäknutého čerstvého masla vymiešame do penista s 2 polievkovými lyžicami práškového cukru a postupne zašľaháme elektrickým šľahačom vychladnutý puding a máme hotový vanilkový krém.
  4. Zomelieme 250 gramov okrúhlych detských piškót na jemno, pridáme 500 gramov rozmrazeného gaštanového pyré, 50 gramov zmäknutého čerstvého masla, 2 polievkové lyžice 40 %-tného rumu, spracujeme rukami na kompaktné cesto, vystelieme pekáč rozmerov 25 x 35 cm pečiacim papierom, túto gaštanovú masu v pekáči rovnomerne roztlačíme, na tento korpus rovnomerne rozotrieme vanilkový krém z pudingu a na krém rovnomerne rozotrieme 500 ml ušľahanej tuhej šľahačky s 1 polievkovou lyžicou práškového cukru, dáme asi na 6 hodín celé vychladiť do chladničky, pokrájame na kocky,ozdobíme čokoládovou ryžou, strúhanou čokoládou, kakaom a podobne.